Växthus i Skåne

Ett växthus är en konstruktion som oftast är byggd av trä eller aluminium. Historiskt sätt har denna byggnad varit en plats för växter att sås och gro i. På senare tid har anledningarna till dess upprättning utökats. Idag använder man även växthus som en plats för avkoppling eller att umgås med sitt umgänge.

Det ursprungliga ordet för växthus är orangeri. Skillnaden mellan de två då är att ett orangeri har uppvärmning vilket gör att plantorna i rummet kan överleva den kalla vintern. Detta är något som ett normalt växthus inte kan erbjuda.

Vi på Glasinredarna har under en lång tid utformat en hel del olika växthus för kunder runt om i Skåne. Med vår erfarenhet och kunskap kring glas kan vi montera ihop en glasbyggnad som uppfyller dina behov samt önskemål. Det finns inga växthusdrömmar för stora för oss att klara av!


Fördelarna med ett växthus i glas

Ett av de bästa materialen du kan använda för att bygga ett växthus är glas. Själva ämnet har många bra egenskaper och kan lätt hållas rent. Med andra ord är fördelarna med glas många och vi listar några fler här nedanför.

  • Släpper igenom större mängder av ljus
  • Ger dina plantor bästa möjligheterna till att växa
  • Billigt på lång sikt då dess hållbarhet är högre
  • Fri sikt då glaset är genomskinligt


Kontakta oss

Om du letar efter en glasinredare som kan bygga dig dina drömmars växthus har du hittat rätt! Vi på Glasinredarna kan hjälpa dig med att från klassiska växthus till mer specialtillverkade orangerier. Om du har några frågor kring det vi bygger eller våra produkter är du varmt välkommen att kontakta oss på Glasinredarna via telefon eller mejl. Vi ser fram emot att upprätta ditt växthus!

växthus skåne