Vikdörrar i Skåne

Ett uterum är uppbyggt av olika glaspartier som till exempel glasdörrar, väggar och tak. Val av dörr spelar stor roll då de öppnar upp utrymmet i ditt hem samtidigt som de tillför en viss funktionalitet. Därför är det viktigt att välja partier utifrån ens behov samt förutsättningar. Vi på Glasinredarna har den relevanta erfarenheten för att kunna guida dig i rätt riktning när det kommer till valet av glasdörr för just ditt uterum!


Olika sorters dörrar
Glasinredarna tillverkar i stort sett två sorters dörrar för uterum, skjutdörr och vikdörr. En dörr som kan öppnas och stängas i sidled kallas för skjutdörr. Denna typ kan anpassas så den är lämpad för att sättas i fasaden eller en inglasad altan. Om dörren används som utgång mot uterum eller utomhus är det en svag punk för husets när det kommer till själva isoleringsförmågan. Av den anledningen bör du alltid se till att ha en skjutdörr med bra u-värde. Ju lägre u-värde desto mindre blir värmeutsläppet.
Är du osäker på vilket u-värde som ditt parti ska ha kan du alltid snacka med våra rådgivare på Glasinredarna.

Alternativet till skjutdörrar är så kallad vikdörrar. Till skillnad från skjutpartier kan denna typ av dörr öppna upp ditt uterum maximalt. Detta är på grund av att en vikdörr kan vikas ihop och på så sätt tar den inte så stor plats när den står fullt öppen.


Kontakta oss
Vill du bygga ett skräddarsytt uterum eller ansluta en glasdörr till en byggnad? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Glasinredarna. Vi hjälper dig att ta fram dörrar vars glas besitter de egenskaper som behövs för att kunna passa ditt uterum. Skulle du ha några frågor kring de partier vi erbjuder eller någon av våra andra produkter kan du kontakta oss via telefon eller mejl. Vi ser fram emot att få assistera dig med ditt uterum!

vikdörrar skåne