Glastak för din uteplats i Skåne

Ett uterum består av olika komponenter så som golv, glasväggar och glastak. Det är många beslut som ska fattas på vägen till en färdig byggd uteplats. Valet av tak är sådant exempel. När du väljer vilken typ av tak ditt uterum ska ha är det många faktorer som spelar roll. Budget, användning och stil är bara några av de saker som kan påverka ditt slutgiltiga beslut.


Oroa dig inte, vi på Glasinredarna finns här för att hjälpa dig att finna rätt glastak för just ditt uterum. Med vår samlade materialkunskap och erfarenhet kan du känna dig trygg att du får ett tak av hög kvalité som håller i flera år framöver.


Val av glastak

Många av besluten som ska fattas kring uterummet grundar sig på hur du vill använda det. Detta gäller även vid valet av glastak. Taket påverkar nämligen miljön och trevnaden allra mest. Det kan till exempel fungera som ett väderskydd mot regn och rusk.


Glasets Isolervärde
När det kommer till valet av glas för uterummets väggar är det viktigt att du väljer ett med rätt isolervärde. U-värde som det också kallas mäter glasets isoleringsförmåga. Ju lägre värdet är desto bättre är glastaket på att hålla kvar värmen i rummet.


Om du letar efter glastak för ett uterum som ska kunna användas under årets kallaste perioder ska du välja ett glas som har ett lågt U-värde. Däremot ska uteplatsen bara nyttjas under sommaren kan du installera ett glastak som har något högre U-värde. Skulle du känna dig osäker på vilket U-värde glaset ska ha kan du alltid slå oss en pling så hjälper vi dig.


Kontakta oss
Ett uterum kan brukas under vissa säsonger eller under hela året, det är upp till dig. Oavsett vad du väljer för tid på året kan Glasinredarna förverkliga dina uterumsdrömmar. Vi besitter kompetensen för att kunna ge dig den rådgivning du behöver vid val av glastak. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill påbörja resan till ditt nya uterum!

glastak skåne